YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Hiç endişe nanay ki yangın felaketi, sene zarfında güç kaybına niçin olan en koca etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince gücük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de dünyalık yitirilmesine sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile etkili binada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında güç ve esrar kaybı enseış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir acil gidiş çabucak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Başkaca bina içerisinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine müşkül olur.

Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine sahip bulunmak, projenize uygun boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları sayesinde emniyetli mekanlar oluşmasına katkı tedariklemek muhtevain İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak uzman personelimiz ile yargılama mesajlaşabilirsiniz.

Yangın takkadak insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesi yürekin yangın kapısı son rütbe kritik bir öneme sahiptir.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bunu sağlamak muhtevain yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli değildir , kanat yüzey alanı ve ağırlığına bakarak kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine makul olarak belirlenen bölgelere ve adetlara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her ahit erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Haricen methale şayeste bir alanda kullanılacaksa öncelikle haricen kilitlenebilmeli ancak yangın anında içeriden açılmalıdır (Antipanik düzen), deruneride kullanılacaksa yangın kapısı antipanik pas sistemine hâlet bakarak lüzumlu bulunmamakta fakat arkadan kilitlenmemelidir. Bilinmelidir ki antipanik sistemi olmayan kilitler arkadan kilitlendiğinde yangın simultane açılmamaktadır.

Zıt takdirde anlayışlevini adına getirememekle bile yangına karşı savunmasız bir düzlem oluşturur. Peki yangın bapsı seçer nelere özen edilmeli?;

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve deprem afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın dirilikını kurtardığında daha iyi anlaşılacaktır.

Binalarda bulunan yangın kapıları ve esas kapıların yerı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği gibi, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.

Kullanılan kapı fitili muhtevain kötü sızdırmazlık şpeşı yoksa daha ekonomik kapı fitili kullanılarak daha bozuk üretim esenlanabilir.

Yangın merdivenleri mimarilırken vâsiliği konutlarda 80cm, topluma engelsiz yapılarda 120cm, etkili katlı ofis binalarında 90cm çokliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları yaygınliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Report this page